King of bombers

Den nya tävlingen som det har tisslats om kommer att gå under namnen King of bombers. Resultaten från SBO-veckans samtliga tävlingar (fotboll, inline, musiktävling, mustaschkamp etc.) kommer att summeras och den som i slutet står med flest poäng kommer att koras till den ultimate bombern: King of bombers

Min känsla är att detta är en mycket intressant tävlingsform, lite grann som tour de ski, där utgången är extremt oviss. För att vinna krävs att man är extremt allround. Supporterclub syd kommer i helgen att ha en workshop i Värnamo där de sista detaljerna kommer att mejslas ut.

/DS

Bombers mot nya höjder!!!

Ett nytt blogginlägg och ett nytt avslöjande av ytterligare en spelare till SBO: Håkan Wirtala! Håkan ska enligt uppgift vara grymt revanschsugen efter fjolårets turnering och i år är det bara en sak som gäller att plocka hem pokalen.

Till dig anonym som gnäller över att inga av jokrarna har avslöjats än skulle jag bara vilja upplysa om att de inte är helt lätt att få klartecken från de mycket namnkunniga jokrarna som vi har lagt ut krokarna till.

När det gäller SBO-veckan så låter Henke meddela att hela veckans tävlingar kommer att summeras i en maratontabell för att kora den ultimata bombern. Mer info om detta kommer i nästa blogginlägg, Henke var lite hemlighetsfull och har lovat att visa mig tävlingsupplägget imorgon.

När det gäller lottning av lagen och spelschema så snappade jag upp ett rykte om att genom Bedrins kontakter ska bombers få låna Nordic Trophy-lagens specialbyggda dataprogram.

bomba lugnt

/DS

Den gode, den tråkige och den hemlige.....

Ja nu rör det sig verkligen ute i buskarna och nyheterna kring bombers duggar verkligen tätt! Henke lät alldeles nyss meddela flera intressanta nyheter.

Först till den tråkiga nyheten, efter stor vånda har Bedrin tyvärr blivit tvungen att lämna återbud till årets SBO. Enligt initierade källor blev han hemkommenderad till Linköping för att provsvikta Musse Håkanssons nya PM-stickor. Precis som Gunde köpte in en vallalastbil till skidåkningslandslaget lämnar Bedrin inget åt slumpen när det gäller materialet......

Sedan den glada nyheten, en av de viktigaste bitarna när det gäller att hålla koll på att arrangemanget flyter och all statistik bokförs korrekt har skrivit på för SBO09. Mycket bra jobbat Henke!!

Slutligen till den hemliga nyheten, som jag tyvärr inte får avlöja än, men jag kan säga så pass mycket att en mycket intressant joker kommer troligtvis att kunna presenteras efter helgen......

Apropå jokrar så är bloggen intresserad av att veta vilken joker ni helst skulle vilja se presenteras till SBO09??


/DS


Ett nytt pris i SBO??

Allas vår Kung-Kenny valde inte helt oväntat att lägga skridskorna på hyllan. Han kommer att bli oerhört saknad både i Rögle och i OS-turneringen. Jag tycker att det vore inte mer än rätt om bombers på något sätt valde att uppmärksamma Kenny vid årets SBO. Förslagsvis genom att instifta ett nytt pris till den spelaren som har bäst plus/minus alternativt bäst passningsprocent......

Nästa nyhet om SBO-veckan:
Har äran att presentera ytterligare en pusselbit i Henkes hårda jobb med SBO-arrangemanget och det är en favorit i repris. Precis som ifjol kommer laglottningen att genomföras kvällen innan turneringen. En nyhet är att i anslutning till lagindelningen kommer det att arrangeras en biljardturnering.

Den som väntar på SBO väntar aldrig för länge

/DS


Glad midsommar!!!

Bloggen riktar en hälsning till alla bombers därute i midsommarbusken!!!


Mysteriet Henke

Det är många som har mailat och ringt bloggen de senaste dagarna och undrar vad Henke sysslar med eftersom han inte har skrivit något på bloggen på länge. Hittills har jag bara kunnat svara kryptiskt: "för tillfället har jag inga kommentarer rörande min brors aktiviteter och handhavanden".

Äntligen kan jag lyfta lite på hemlighetsmakeriet och avslöja att Henke verkligen inte har legat på latsidan. Han har valt att lägga ner sitt bloggande för att fullt ut fokusera på att finslipa och utveckla produkten SBO. Under de närmaste dagarna kommer flera spännande nyheter att presenteras.

Första nyheten: plojfotboll under SBO-veckan
På onsdag kväll under SBO-veckan kommer bombers att arrangera en plojfotbollsmatch med tillhörande eftersnack över en öl. Spelplats och tid är ännu ej bestämd (troligtvis I20 fältet). Valfri landslags/klubblagströja medtages.

/DS

Lite blandad kompott

Efter att ha gått in i en höstdepression av allt regnande så är nu bloggen tillbaka och levererar idag på lite blandade smånyheter:

- Enligt rykten på posten teg har knubbe bestämt sig för att lacka om sin mask lagom till SBO för att hedra de nya stanley cup mästarna. En fråga är om Knubbe vid en eventuell seger i SBO kommer att ta Sjögga i hand eller agera lika uselt som Sid the Kid???

- En av bombers största sponsorer, tillika cupgeneral har startat en blogg: http://bortomlinsen.blogspot.com/

- Ett mycket märkligt rykte som jag har snappat upp är att Barke har börjat Twittra, kan detta verkligen stämma? och vad twittrar ha egentligen om??

Veni Vidi Bomba

Illavarslande rykte....

...som har nått bloggen är att Weinehall inte kommer att kunna vara med i SBO. Än så länge är det ett obekräftat rykte, men det kom från en mycket säker källa. Enligt den säkra källan ska Weinehall vara fullständigt bedrövad över detta!

För att muntra upp alla bloggläsare efter den tråkiga nyheten:

http://images.sportsverige.com/files/7731659_original.jpg


/DS


En konkurrerande turnering!!

Surfade runt idag och döm om min förvåning när jag snubblar över en inlinecup som har mage att välja samma helg som SBO för turneringen:

http://www.laget.se/glommersinlines/start.html

- Tror att det är dags att Sjögga tar körskolebilen upp till Glommers och stämmer i bäcken!!

Sent skola bomberssyndaren vakna!


Jokrarna på gång

Just nu surras det en hel del kring jokrarna. Vilka är de? Är alla jokrar klara? Blir det ett helt lag med bara jokrar? Ett rykte som har gått runt i bloggosfären är att det påstås att Bombers jobbar för att knyta upp de legender som har givit namn åt SBO:s finaste utmärkelser!!! Klart är dock att Knubbe sent igår kväll efter hårda förhandlingar har gjort klart med en mycket lovande spelare. Namn på denna joker avslöjas inom de närmaste dagarna!    /DS


Just nu surras det en hel del kring jokrarna. Vilka är de? Är alla jokrar klara? Blir det ett helt lag med bara jokrar? Ett rykte som har gått runt i bloggosfären är att det påstås att Bombers jobbar för att knyta upp de legender som har givit namn åt SBO:s finaste utmärkelser!!!

Klart är dock att Knubbe sent igår kväll efter hårda förhandlingar har gjort klart med en mycket lovande spelare. Namn på denna joker avslöjas inom de närmaste dagarna!

lets go bombers!

/DS


Mustachkampen!

Bloggen blev idag kontaktad av tv6 som ville diskutera ett eventuellt samarbete kring SBO. Svaret blev att allt är en kostnadsfråga, men att vi är öppna för förslag. En sak som tv6 väldigt gärna ville ha med i ett kontrakt var en klassisk mustachkamp. Även om undertecknad skulle få spara i ett halvår bara för att få en sketen moppemusch så ska jag göra ett försök. Härmed uppmanas övriga bombers att ge sig in i kampen. Pris till bästa prestation utlovas på banketten.

Må bäste man vinna!

Att bomba eller inte bomba det är frågan

Bra jobbat Generalen!

Det var med stor glädje som jag igår läste åströms inlägg. Att Ted lyckas knyta upp Ted var mycket bra, det hade inte känts riktigt rätt att gå in i turneringen utan Ted i något av lagen. Nyheten om att banketten iår måste flyttas kom dock först som en chock, men efter att jag hade hämtat andan insåg jag att det trots allt kan vara nyttigt för arrangemanget att prova en ny lokal. En viktig fråga för åtminstone Barke är att vattnet i den nya sjön måste vara minst lia varmt som i Ramsjön! Pratade kort med HS igårkväll och han lovade att ta på sig ansvaret över att transportera bastuflotten till den nya festplatsen.

Tycker att André har väckt en intressant fråga till Henke om vilket av SBO:s klassiska lag som skulle ha klarat sig bäst i konkurrensen i riktigt seriespel. Något oödmjukt (O-sjöggigt) tror jag att fjolårsvinnarna Team Lappland inte skulle ha gjort bort sig. Fart och fläkt i form av Alex och Jens B parat med tungt backspel från Lumparn och David kryddat med inspirerat spel mellan stolparna av Knubbe "LeCoque" Schiller.

Avslutningsvis en uppdatering av läget i truppen:

Målvakter
mv henke
mv knubbe
mv joelsson
mv?

Utespelare:
1 david
2 andré
3 sjögga
4 barke
5 alex
6 åström
7 palle
8 Robbo
9 Weinehall
10 Ted (nyhet)
11?
12?
13 joker (klart  kommer presenteras v25)
14 joker (klart kommer presenteras inom kort)
15 joker (förhandling pågår)
16 joker (förhandling pågår)

Nej tack
Jens B
Bönan
Robin
Lumparn
Nisse

Endast 2 utespelare och 1 målvakt saknas innan truppen är komplett!


Generalens Ord

Denna dag kan man sammanfatta med ett ord. Förhandling. Jag kan med glädje meddela att jag äntligen har lyckats med att signa Ted till SBO, efter många och långa förhandlingar med Ted och hans agent. Dock var jag tvungen att skriva in en klausul i kontraktet. Han har rätt att bryta det om något annat dyker i mellan. Jag trodde dock inte att affären skulle gå i lås innan jag åker på Cup-generalskonferens i Tyskland under morgondagen. Så det känns mycket skönt att kunna åka iväg med en lätthet i bröstet.
Den andra förhandlingen (kan dock inte gå ut med namn) har jag inte lyckas få i lås. Även här handlar det om "små detaljer" som måste lösas med denna spelare. Här viker hans agent inte en tum. Men om affären lyckas med denna "stora" spelare så tror jag det kommer ge stora ringar på vattnet.

Tyvärr måste jag meddela att dynastin med "Plaza del Ramsjön" är över, då den genomgår en storstilad renovering. Det var en fågel som viskade i mitt öra att det skulle göras om till en fem stjärnig SPA-anläggning med fullservice.
Som lösning på detta problem har jag sonderat terrängen i Vännäsområdet och hittat ett mycket bra komplement, mer info om denna anläggning kommer senare.

Under dagen har jag även haft telefonkontakt med stor del av truppen, det är mycket rolig att höra hur taggade alla är.

* Henrik svarande mitt under ett styrketräningspass och hans motto är "Hundra kilo bara muskler innan SBO" Där ska han tydligen ha anlitat en personligtränare vid namn Mangan. De två herrarna ska tydligen redan ha fått ett bra pump på Henke.

* Sjögga var på väg hem från ett mentalt träningsläger som var förlagt i Aitikgruvans landskap. Där ska tydligen Sjögga ha mediterat i två dagar för att hämta inspiration och ättit solvärmd kyckling för att vänja sin mages bakterieflora med Barkes mat. Sedan höll han ett bejublat föredrag till alla gruvans anställda, förläsningens tema var "Bäst när det gäller". Där tycker jag Sjögga lite väl ödmjuk. Jag tycker han skulle använt namnet "Alttid bäst"

Som sagt, åker till Tyskland i morgon på Cup-generallskonferens och det är inte omöjlig att jag kommer tillbaka med ett lyckat artistkontrakt.
Så tills dess, bomba lugnt!


Åström


RSS 2.0