Samarbete med Nordic Trophy???

Nyheten om att de fyra STORA + Djurgården har brutit med Hockeyligan slog ned som en bomb i hockeysverige. Bloggen kan idag avslöja att detta inte kom som en chock för cupgeneralen. Utbrytargänget har fört sonderande samtal om att få ha en observatör med i SBO för att på nära håll följa hur man lägger upp en professionell och publikdragande turnering. Det ska även ha förts långt gångna övertalningsförsök gentemot Sjögga att han ska göra comeback på de stora arenorna. Allt för att locka till sig ett affischnamn till den nya utbrytarligan.

En glad SBO-nyhet är att Barke, trots sitt motstånd till internet har lyckats snappa upp den snabbt närmande deadlinen för anmälan och skrivit på för SBO 09. 

Ropa inte hej förrän du har åkt förbi fläcken

Bombers pokerproffs?

Har legat lite lågt med bloggandet en tid nu men det finns goda anledningar till det. Fick som ni säkert vet återbud från Bönan förra veckan. Detta är givetvis ett avbräck från laguppställningen då han genom åren blivit en stabil deltagare som alltid varit mycket laddad för spel. Därför blev bloggen lite bekymmrad och även nyfiken då Bönan tackade nej till deltagande i årets SBO. Anledningen han gav var att han under SBO-veckan kommer befinna sig i Atlantic city av alla ställen!? Detta höjde en rad frågor som jag vet att många läsare vill ha svar på.
-Vad ska han där att göra?
-Hur har han finansierat resan?
-Hur kunde han välja att åka just denna helg?
Bloggen har agerat undersökande reporter för att lösa dessa frågor och kan här avslöja den mest troliga anledning till att Bönan ej kan deltaga i SBO-09.

Det är vida känt att bönan är en pokerfantast samt att Atlantic city är ett ställe där poker med fördel kan spelas. Här började jag lägga ihop ett och ett. Jag började gräva lite i denna story och fann (enligt ännu obekräftade källor) att enda anledning till att Bönan valde att spela som hockeyproffs i Ungern var för att spela ihop nog med pengar för att finansiera en resa till Atlantic city + buy in till Borgata Summer Poker Open in Atlantic city 2009! För att klara detta skall han ha levt uteslutande på hemlagad gulasch och kolbasz under hela vintern! Han har alltså lagt undan hela sin lön för att kunna spendera allt under en vecka i Atlantic city. Ja ni ser ju, att grabben var målmedveten visste vi ju sedan tidigare men här tar han det till en helt ny nivå. Dock har han låtit meddela att det är med stor sorg som han ej deltar i årets SBO, och för att hedra Bombers ska han tydligen spela denna pokerturnering iklädd endast(!) Bombers matchtröja. Om inte detta psykar motståndarna så vet inte jag vad som krävs.... Hur som helst, bloggen vill bara lyckönska bönan i sin strävan mot ekonomiskt oberoende och hälsar han välkommen till deltagande nästa år.

Dagens fråga:
Kommer Bombers vara tvungna att köpa en biljett från Atlantic city hem till Tväråbäck åt bönan pga presonlig konkurs?

Dagens ordspråk:
"Bättre bomba än illa fäkta"

Let´s Bomb!

Plötsligt händer det!!!

Idag har det verkligen rasslat till i cupgeneralens inbox! Två anmälningar och ett avhopp. André och Alex har skrivit på för SBO 09 medan Bönan tyvärr är tvungen att backa ur årets turnering. (varför bönan inte kan vara med återkommer bloggen till i ett senare inlägg) Om jag har räknat rät innebär det att det endast återstår två målvaktsplatser och 11 platser för utespelare. Mitt råd till alla spelsugna är att inte vänta till 1 maj. Då kan det vara försent.

Jättekul med André och Alex som båda tillför fart, fläkt och gämpaglöd! Alex har ju dessutom en turneringsseger att försvara.

Sedan kan jag inte låta bli att kommentera en tidigare bloggkommentar om varför vi inte som omväxling kan lägga SBO helgen före vännäsdagarna så att personer med tidig semester kan vara med. Till den personen kan jag bara svara att SBO alltid har spelats denna helg (med undantag för ett år pga force majeur) och att mig veterligen är det vansinnigt få saker här i världen som blir bättre genom att bryta invanda traditioner och vanor!

Dagens fråga:
Om du fick ändra en detalj i SBO vad skulle det vara??

allt som glimmar i Sjöggas prisskåp är inte guld

hårdträning inför SBO?

Surfade in på vk.se och hittade en intressant artikel om ett nyförvärv i ersboda fotboll som spåddes en lovande framtid:

http://www.vk.se/Article.jsp?article=271418


En sak som jag dock tycker är märkligt med artikeln är att lill-shoppen inte nämner något om bombers. Min tolkning är att han efter fjolårtets turnering insåg att han behövde hårdträning för att få stå överst på prispallen med sbo-pokalen o nollan trophy i handen. Därför var möjligheten att få träna och spela med Ersboda ett bra alternativ.......

Dagens fråga:
Vem vinner nollan trophy i år??

To bombers or not to bombers that´s the question

Kungen kommer!

Med bara 10 dagar kvar till sista anmälningsdag börjar det bli dags för folk att slänga in sin anmälan. Hittils har det varit lite skralt med anmälningar. Men nu har kanske den viktigaste kuggen anmält sig.

Bloggen är mycket stolta över att vara först med nyheten att den stora legenden sjögga har anmält sig. Otroligt viktigt att denne man har klargjort sitt deltagande. Här får både publik och spelare en ledargestalt, förebild och legend att luta sig mot. För att inte tala om vilken skillnad det kommer att göra för det mediala intresset. Har redan hört lösa rykten om att ett filmteam från Edmonton har hört sig för angående sändningsrättigheter.
 
Med en sådan stark påskrift förutspår jag att anmälningarna kommer ramla in på löpande band. Misstänker att många har suttit och väntat på just detta besked-för jag menar vad vore SBO utan Sjögga? Så nu är det inte läga att sitta o rulla tummarna längre utan nu måste man anmäla sig och det illa kvickt för snart går tåget. Toot Toot!
 
Bildfråga:
Kommer dessa 2 att deltaga i SBO-09?

Kommer dessa två "playmakers" att deltaga i årets SBO?

Dagens ordspråk:
"Alla vägar bär till SBO."

Nu bombar vi, full fart!
/HS

Westerback till löven-familjen???

Det skulle vara mycket intressant att höra lumparns kommentar till ryktet om att storebror Westerback ryktas bli andretränare i löven om Tamminen tackar ja till huvudtränare/sprotchef. Passar Westerback in i familjen?? Bloggen kan för övrigt meddela att Lumparn har skrivit på för Trångsunds team 95, säsongen 09/10. Supporterclub Syd kommer troligtvis att vara med och arrangera lagets teambuildingaktiviteter.

Stoppa pressarna: mitt i mitt blogginlägg fick jag telefonkontakt med en exalterad HS som meddelade att Palle är klar för SBO 2009. Det hettar verkligen till. Kommer platserna verkligen att räcka till för alla intresserade??

Dagens fråga:
Ska bombers ge Patrik Westerback ett wild-card till sbo??


bättre en boll i handen än tio i bermudabusken (gammalt djungelordspråk på Gryningsvägen)

Heta listan

Så var det alltså åter dags att damma av bloggens klassiker heta listan:

1. Bloggen. Som solklar etta denna vecka är det faktum att denna blogg som tar tempen på bombers och förberedelserna inför SBO och levererar de hetaste ryktena först av alla medier.

2. SBO-veckan. Det känns verkligen som ett fräscht grepp av tävlingsledningen att utvidga SBO till en hel vecka av olika upptaktsaktiviteter. Det ska bli mycket spännande att följa exakt vilka dessa aktiviteter blir.

3. Svartlistning av spelare?? Veckans stora snackis har verkligen varit ryktet att vissa spelare kan komma att nekas tillträde till turneringen, även fast de anmäler sig innan 1 maj. Det är tydligt att hemma i stugorna är detta kontroversiellt. Frågan om det bara är ett rykte eller om bombers styrelse verkigen har tagit beslut om svartlistning av några spelare....


just keep on bombing!!

"Palle Tikkanen"

DS gick meddelade tidigare i veckan att han precis som ifjol kommer leverera Heta listan varje söndag. Sitter här och undrar om den kommer dyka upp snart, ska bli spännande att se hur den kommer att vara utformad denna första vecka.

Ser att allt fler har börjat kommentera bloggen vilket är mycket roligt! Ser att särskilt "svarta listan" har kommenterats och bla fanns det ett förslag gällande att istället för den negativa svarta listan lyfta fram en mer positiv utmärkelse i form av en "guldstjärna". Mycket bra initiativ och guldstjärnan kunde inte gått till en mer passande person. För den insats som Palle stod för ifjol var något utöver det vanliga. Vill väl inte utala mig för mycket om Palles kondition men att han skulle orka slita på golvet på det sätt som han gjorde hade nog ingen kunnat förutspå. Personligen såg jag nog honom mer som en "striker" som skulle ligga o fiska. Men där fick jag fel, han bedrev en arbetsinsats av sällan skådat slag. Ska man försöka hitta parralleler med mer kända hockeyspelare så tänker jag närmast på den finske hockeylegenden Esa Tikkanen. Om man tänker på det är likheterna slående:
-Mest känd för sitt sätt att verbelt få motståndare ur balans.(Alla som träffat palle förstår likheten....)
-Rollspelare i Edmontons klassiska hockeylag från 80-talet där han mer agerade grovjobbare än poänmakare.(I fjolårets lSBO-lag så intog palle en roll som arbetsmyra för att ge sina lagkamrater och stora stjärnor Ted o Sjögga maximalt med utrymme)
-Trots detta en målskytt av rang. (Även palle vet vart målet befinner sig.... oavsett sport.)


Palle?


Tyvärr är palle som bekant en extremt upptagen man men jag hoppas att han ska hitta tid till att deltaga även detta år vilket jag vet är en önskan som jag delar med många fans där ute!

Dagens ordspråk:
"Liten alex fäller ofta stor Åström"

Ha en bombig söndag
/HS

 


Knubbe uppgraderad.

För tillfället verkar det vara skrämmande lugnt på ryktesfronten gällande bombers i allmänhet och SBO i synnerhet. Men man börjar bli så pass rutinerad då det gäller bombers strategier att någon större oro har inte infunnit sig ännu. Just att mörka och lägga "locket på" är ju något som bombers förmodligen är världsledande på inom elitidrotten. Detta för att skapa en enorm hype och hybris kring varomärket bombers.

Dock har bloggen lyckats luska fram ett alldeles färskt "scoop". Kan bekräfta att allas våran Knubbe "Le coq" Schiller har förstärkt sitt matrial ytterligare till denna säsong. Vi minns ju alla hans egenhändigt lackerade mask (Hur var det nu texten på baksidan av masken löd egentligen?) Har med egna ögon fått se och beundras över att par målvaktsbenskydd av märket Heaton Helite. Så vi vet med säkerhet att åtminstone 1 bombare är laddad och förberedd!



Kolla in masken!



Knubbes ny benskydd?

"Friskt bombat, hälften vunnet!"
/HS

Dagens fråga.
Vem är mest laddad för årets SBO?


Södertälje på svarta listan?

Intressant grepp med svarta listan. Personligen hävdar jag fortfarande med en dåres envishet att bara Mandel vågar ta sina första rullande skär på golvet kommer han att bli en av SBO:s stöttepelare.

Nu åter till rubriken. Som medlem i supporterclub syd så försöker jag sprida och utveckla inline även på dessa sydligare breddgrader, men man börjar bli uppgiven. När jag för upp möjligheten att spela inline inne i den klassiska Scaniarinken för mina lagkamrater möts jag av ett närmast kompakt motstånd. Det är tråkigt, svårt, man kan skada sig och så den sämsta förklaringen: genom att spela inline blir det svårt att ställa om till att åka skridskor när säsongen börjar....man blir minst sagt matt. Inte konstigt att Södertälje kallas för Tokstan.
- Istället röstar man för att spela landhockey! Så jag får åtminstonde träna på mina friendshiplobbar inför SBO.

Dagens fråga:
- Hur är intresset för inline för övriga medlemmar i supporterclub syd??

Det är inte över förrän den feta damen sjunger (gammalt södergrenskt hockeyordspråk)

/DS

Svarta listan.

16 dagar kvar till sista anmälningsdag till årets turnering. Dags för alla bombers att börja skicka in sin anmälan för det brinner i knutarna! Från säkra källor kan det bekräftas att intresset är stort, kanske för stort? Därför ska det tydligen finnas långt gågna planer på att "svartlista" vissa personer som upprepande gånger varit på tapeten som deltagare men av olika anledningar svikit. Här är en tänkbar lista på vilka som skulle kunna vara med på en sådan lista:

-Myrra; Blivit tillfrågad samtliga SBO år, tackat nej lika många gånger...
-Jocke Å; Svek bombers på att makalöst sätt förra året, kan bombers ta denna man till sina hjärtan efter det?
-Mandel; Drömvärvning hävdar en samlad expertkår, mycket att bevisa hävdar jag...
-Klas; Kapat inline som fenomen jäms med fotknölarna, ändå är han varje år aktuell när det diskuteras nyförvärv och wild cards. Är det rimligt?
-Wicander; Hur många år i rad kan man planera in ett dop samma dag som SBO?
-Jimmy Blixt; Okej han har väl aldrig varit aktuell, men av principiella skäl kan jag tycka att denna man bör "svartlistas" från SBO....

Dagens fråga:
Saknas något namn på denna lista  och i så fall vem och varför?

"Bättre en bombers på planen än tio i på mcdonalds" - Gammalt bombers ordspråk.

/HS


Spread the word!

Ett problem som tävlingsledningen har är att bombers medlemmar har en högst varierande grad av datamognad, så jag skulle vilja uppmana alla om hjälp med att vidarebefodra att sista datum för anmälan till sbo 2009 är 1 maj!


Silly season:
Sbonollnio har ryktesvägen hört att Knubbe inför årets inlinesäsong har lagt stort fokus på att optimera sin kost. Han ska nu enligt samma källor tillsammans med sin rådgivare mat-tina minutiöst planera sitt näringsintag. Ett kostprogram planeras för två veckor, som sedan följs upp och revideras vid behov. Sbonollnio hoppas inom kort kunna presentera en intervju med Knubbe, där vi får tillfälle att fördjupa oss i detta och andra intressanta frågor.

/ DS


Nu är vi igång!!!

Precis som ifjol kommer vi att snacka upp årets händelse på denna blogg. Ni kommer att få ta del av senaste skvallret om förberedelserna, nyförvärv och spelarintervjuer.

Nu till viktig information om årets turnering:

1. Speldatum: 18 juli. Speldatum följer ju som bekant kalendern för Vännäsdagarna:

http://www.vannasdagarna.se/index.asp?page=12


2. Begränsat spelarantal: Maximalt 20 spelare, fördelat på 16 utespelare och fyra målvakter, erbjuds plats i turneringen. Detta är en stor förändring. Från att tidigare ha varit tvugna att söka spelare med ljus och lykta kommer vi detta år att vända på steken. Nu är det först till kvarn som gäller. Anmälan sker via blogg, mail eller mobil. Tidigare deltagare i SBO ges förtur. Sista anmälningsdatum: 1 maj!

3. SBO-veckan:
En nyhet för i år är att hela veckan fram till turneringen kommer att vara späckad av aktiviteter. Mer info kommer senare.


Mycket nyheter i årets upplaga och alla förstår ju att man måste ligga på om man vill vara säker på en plats. Hittills har Cupgeneralen fått in tre anmälda spelare, två målvakter och en utespelare. Alla med matematiska kunskaper inser att det därför endast finns plats kvar för två målvakter och femton utespelare!!!


Väl mött!

HS och DS


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0